Рецепт Риса з курочкою по-азіатськи
Люблю паназіатську кухню, особливо локшину та рис у коробочках. Такі коробочки продає кожен ресторан ресторану азіатської кухні.
Майже скрізь, де можна замовити суші, можна придбати і коробочку.
Єдине, що я в них не люблю – коробочка коштує в межах 250-300 рублів. Як на мене це дуже дорого, вдома можна зробити набагато дешевше.
На мій рецепт вийде рису, приблизно, на 5-6 порцій.
Взагалі, продукти в рецепті замінюються, курку можна замінити на свинину, або яловичину, додати імбир та зелену цибулю. Тут все залежить лише від вашої фантазії. Якщо у вас вдома є соус теріяки, то з ним рис буде ще смачнішим.
Отже, список інгредієнтів:
- 2 курячі грудки
- цибулина
- один червоний болгарський перчик середнього розміру
- одна морквина
- 3 зубчики часнику
- 200 грам рису, у мене була суміш рису
- соєвий соус – від 3 до 5 ст.л. Спробуйте при додаванні
- сіль, перець
- рослинна олія для смаження
- трохи кунжуту для посипання
Підготовка:
- Перше, що потрібно зробити – промити рис і поставити його варитися. Поки він готується, ви встигнете все порізати і посмажити курочку.
Мій готувався протягом 30 хвилин.
- Почистіть моркву, цибулю, часник і видаліть насіння та перцю.
- Моркву натріть на тертці, цибулю та перець поріжте невеликими брусочками.
- Курку можна порізати як маленькими брусочками, і кубиками.
Як готувати:
- Розігрійте сковороду, налийте трохи рослинної олії і підсмажте цибулю та часник до золотого кольору.
Потім додайте моркву, загасіть пару хвилин і вмішайте перець.
Гасіть 5 хвилин і приберіть овочі в інший посуд. Перець повинен залишитися соковитим і трохи хрустким.
- Курочку смажте хвилин 15, т.к. ми її дрібно порізали, вона швидко приготується. Додайте до неї рис, перемішайте. Потім і овочі перемістіть до сковороди. Прогрівайте суміш пару хвилин.
В отриману суміш влийте соєвий соус, перемішайте і посипте кунжутом.
P.S. Якщо ви використовуватимете рис швидкого приготування в пакетику, то приготуйте всі хвилин за 20.