Навіщо потрібна гіалуронова кислота нашій шкірі та як ліквідувати її дефіцит

Спочатку коротко про предмет нашої сьогоднішньої розмови. Гіалуронова кислота (її ще називають гіалуронкою) – це полісахарид (складний вуглевод), який є компонентом біологічних рідин організму – слини, сльози, синовіальної рідини (той, що змащує суглоби зсередини). У тому числі ця рідина міститься і в шкірі.

Навіщо потрібна гіалуронова кислота нашій шкірі та як ліквідувати її дефіцит

Гіалуронка, можна сказати, чарівний елемент, тому що її молекули здатні притягувати до себе воду, тим самим зволожуючи нашу шкіру, роблячи її живою, еластичною, молодою. Зволожена шкіра менш схильна до утворення зморшок. До 30 років наш організм виробляє гіалуронову кислоту в достатній кількості, вистачає на все: і на суглоби, і на шкіру. Після тридцяти генерування кислоти значно скорочується, шкіра починає потребувати додаткового підживлення. Це, звичайно, засмучує, але вихід є! Все просто: якщо гіалуронки мало, значить її потрібно додати ззовні.

Навіщо потрібна гіалуронова кислота нашій шкірі та як ліквідувати її дефіцит

Сучасна косметологія пропонує кілька способів наситити нашу шкіру чарівною кислотою:

  • застосовувати у домашньому щоденному догляді лосьйони, сироватки, маски, креми, що містять у своєму складі гіалуронку;
  • виконати курс процедур біоревіталізації чи мезотерапії. Це ін’єкційні методи, що дозволяють доставити гіалуронову кислоту саме туди, де вона дуже потрібна, тобто у глибокі шари шкіри. Цей варіант ефективніший, ніж зовнішнє нанесення.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *